måndag 4 april 2011

Här bor vi!

Tänkte visa lite bilder från våran lägenhet, så att ni får se hur vi bor. Det är en fin lägenhet med egen uteplats. Samma våning som innergården där det finns pool, lekpark, basketplan mm. Några våningar ner är det ett jättestort köpcenter + buss- och tågstation vilket är väldigt praktiskt. Området som vi bor i kallas Jurong West och ligger en bit ifrån city. Men pga av köpcentret så är det mycket folk i rörelse även här. Det sägs att singaporianernas största intresse är att shoppa (och att äta och se på TV) och jag tycker mig ha sett bevis på det! Nog om det, här kommer några bilder från lägenheten:


Välkomna in!

Taget från hallen och in mot det kombinerade vardagsrummet och matplatsen.

Köket. Längst in är diskhon och gasspis (lite läskigt med gasspis tycker jag, det är ju eld!). Om man går till höger längst in kommer man till ett litet utrymme där det finns tvättmaskin och tumlare + en liten, liten toalett och ett pyttelitet rum där det är tänkt att "maiden" ska bo, det är verkligen inte stort! Det funkar oxå som förråd.

Ja, här är då vardagsrummet/matplatsen. Om man fortsätter genom öppningen till höger kommer man till våra sovrum.

Ellas rum. Alla våra rum är spartanskt möblerade...

Livias rum. Turligt nog är rummen små så det ryms inte så mycket mer i dem än en säng!

Master bedroom. Här har vi faktiskt oxå möblerat med ett torkställ som, av någon anledning, inte fick vara med på bild! Till det här rummet hör ett eget badrum. Det finns även en till toalett med dusch i lägenheten.

Utsikten från balkongdörren. Vi har en multisportplan mitt emot där det spelas basket varje dag men inte av oss dock...


Och så här ser det ut om man väljer att komma den andra vägen. Det var allt för denna gången!

1 kommentar:

  1. Tjena!
    Roligt att Jessica och hennes kille kom förbi er. Det tycker jag var läckert gjort, är de ute och reser en långresa eller?

    Och alla de glimmrande skyskraporna bakom Ellas huvud känns så overkliga. Tänk att ni bor där mitt blad hus av glas som innehåller rum klädda med sammet och siden!

    Intressant att få titta in i erat bo. Lägenheten verkar vara riktigt rymlig. Inte som erat hus förstås men ändå - det är ju en lägenhet. Och med stora ljusa fönster i alla rum och gräs utanför. Toppen.

    Jag är nyfiken på "maiden-rummet". Hur litet är det? Misstänker att det säger något om Singapore att så nya lägenheter som eran har pyttesmå där tjänsteflickan ska bo.

    Ha det så fint nu! KRAM KRAM TILL TJEJERNA!

    SvaraRadera