torsdag 28 april 2011

Projekt

Veckorna bara rinner iväg och ändå känns det inte som att vi gör något speciellt. Fast vi gör ju ändå saker hela tiden så klart.

Ett litet projekt som jag och barnen har är att vi har planterat frön i några krukor, blommor och jordnötter (är väldigt osäker på om jordnötterna kan växa i kruka men det lär väl visa sig, faktum är att jag är välidgt osäker på hur jordnötter växer överhuvudtaget...). Spänningen är i alla fall olidlig; det har kommit upp ett blomskott i en kruka, ska det komma fler tro?

Vi har oxå bakat några gånger, det är ju roligt tycker barnen (mest roligt är ju naturligtvis att få smaka). Mamman blir egentligen mest stressad när barnen ska vara med och baka, det kommer ju mjöl och socker och kladd och klet överallt. Men, men vad gör man inte...

Det mest omfattande projektet som pågår är socialiseringsprojektet. Vi har börjat umgås mer flitigt med flera familjer vilket gör att tiden går så mycket fortare och stundtals har vi ett ganska hektiskt schema. Ella kämpar på med att umgås med nya kompisar vilket inte alltid är så lätt om man är lite blyg och dessutom inte kan språket. Men trägen vinner, efter några gånger så släpper det och hon har till och med börjat prata lite engelska.

Sen har jag ju faktiskt ännu ett projekt... Projektet "börja träna". Vi har ju ett gym här på vår gård och jag har faktiskt varit dit massor av gånger (typ 7 gånger tror jag) och i måndags tog jag tåget till Jurong West Sport & Recreation Center för att vara med på Cardiomix. Det var kul! Måste bara ut och köpa nya skor så att jag slipper halka omkring därinne.

Annat som vi roar oss med på dagarna (förutom bad i poolen och lek i lekparken, vilket tar ganska mycket tid...) är att pyssla, rita, måla mm. Paddan (våra kära Ipad) är alltför flitigt använd. Den går varm stundtals och det är YouTube som gäller, Livia vill bara se Pippi och Ella vill helst se prinsessor. Paddan är upphov till en stor del av våra konflikter kan jag säga... Måste snart försöka styra upp det hela; Jockes lösning är att köpa Ipad2!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar