söndag 12 juni 2011

Kontraster

Hade tänkt lägga ut lite bilder idag men några sådana blir det inte :( Jocke for just med datorn till Korea och kommer inte tillbaka förrän sent på torsdag. Ipad:en är bra på många sätt men uppfyller inte riktigt alla krav, suck.

Igår kom vi hem efter några braiga dagar i Hong Kong. Vilken häftig stad! Stor kontrast till Singapore som helt plötsligt känns litet. Och Skellefteå... verkligen pyttelitet! Men ändå bäst ;) Det blev ungefär 2 dagar inne i Hong Kong och sedan 2 dagar på Disneyland, strax utanför stan. Disneyland blev naturligtvis mycket uppskattat. Det är så välgjort och fint. Mest tid spenderade vi i Fantasyland där alla klassiska sagofigurer höll till, framförallt prinsessorna. Ska berätta mer sen när jag får tag på bilderna!

Ytterligare kontraster blev det idag när jag och mamma varit på en egen utflykt till Pulau Ubin (Granitön på svenska). En ö där det ursprungliga Singapore är bevarat, dvs regnskog och åter regnskog. Det började lite knaggligt med att vi hamnade på fel färjeterminal. Enligt en kille skulle det ta ca 20-30 minuter att gå till rätt terminal så vi började gå. Och vi gick och gick och gick... Och svetten den rann... En dryg timme senare kom vi äntligen fram. Som tur var fick vi i alla fall gå längst en fin strandpromenad (Changi beach park). Men sen gick allt bra. Vi kom med på en båt, hyrde cyklar på ön och cyklade alldeles lagom långt. Vi mötte Jocke och barnen på Dempsey hill och bjöd mormorn på chilicrab till middag.

Nu är det god natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar