lördag 18 juni 2011

Hong Kong 7-11 juni

Nu ska jag förtälja historien om vår resa till Hong Kong och den ska förtäljas främst genom bilder.

Tidigt på tisdag morgon lämnade vi mormorn sovandes i lägenheten och åkte iväg till Changi Airport. Efter ca 4 timmars flygresa landade vi i Hong Kong. Vi checkade in på Empire Hotel och drog sedan till Victoria Peak, tog tram:en upp för ett jättebrant berg och fick uppleva denna imponerande vy över staden:


Innan vi var tillbaka på hotellet hade vi även sett Hong Kongs skyline med alla skyskrapor upplysta i mörkret. Vackert och mäktigt, man känner sig ganska liten.


Barnen tycker att det är minst lika spännande att bo på hotell. Tänk bara att få hoppa i andra sängar! Tur de blir trötta till slut, se så sött de sover tillsammans!


På onsdagen jobbade Jocke så jag och barnen fick chansen att roa oss helt på egen hand. Dagen innan hade vi träffat en svensk familj som tipsat om en park som låg i närheten av vårat hotell, Kowloon Park. Så vi traskade dit och hittade bl a en fin lekpark, ankdamm mm. 


Så äntligen torsdag och dags för resans höjdpunkt, två dagar på Disneyland. Disneyland ligger strax utanför stan och för att få så mycket tid som möjligt i parken hade vi bokat en natt på Disneyland Hollywood Hotel. Oj, vad kul vi hade! Så mycket att se och göra för alla. Här kommer några bilder:

Askungens slott i bakgrunden.

Bus i vattenlandet.

Spännande att möta prinsessorna. Efter mycket om och men fastnade vi i alla fall på bild!

3D-bio. Ella tyckte det var hur bra som helst; "de gav mig en paj!" och "Kalle flög förbi mig och in i väggen!". Livia blev rädd för det höga ljudet och tyckte inte att det var en lika trevlig upplevelse. Tycker själv att det var riktigt bra gjort.

Hungrig!

Tillbaka i stan igen på fredag kväll. På lördagen skulle vi åka hem på eftermiddagen men vi hann med en lunch tillsammans med Jockes kollega, Mr Mak, på en av hans favoritrestauranger.


Totalt sett en mycket lyckad resa med nöjda barn och glada föräldrar. Hong Kong är helt klart värt att besöka. En helt annan puls än i Singapore, för att inte tala om Skellefteå :)

1 kommentar:

  1. Oj oj oj vilken spännande resa och oj vad jag längtar till på onsdag då vi ses i Skellefteå!!! KRAM KRAM

    SvaraRadera