måndag 5 september 2011

En ganska vanlig måndag

Den här ganska vanliga måndagen började egentligen ovanligt eftersom Jocke inte åkte till jobbet direkt på morgonen utan gick till doktorn för att ta bort stygnen på foten. Han kom tillbaka med halvt uträttat ärende, doktorn tog bara bort 4 av de 6 stygnen. Om några dagar ska han tillbaka för att ta bort resterande. But it´s healing okey i alla fall.

Jag och barnen har pysslat under förmiddagen. Ella är inne i ett pärlplatte-il och tillverkar platta efter platta. Vet inte riktigt vad vi ska göra med alla dessa pärlplattor, några har vi som glasunderlägg men vi kan ju inte ha hur många sådana som helst. Idag blev i alla fall några av dem del av ett konstverk. Även Livia hjälper så klart till att smycka vår lägenhet.


På eftermiddagen testade vi att göra nöt- och fruktbollar, de blev faktiskt riktigt goda och är förhoppningsvis lite nyttigare än vanliga chokladbollar. Vi blandade bl a i den nya favoriten bland de torkade frukerna, torkad mango, mums!


Så hör vi det surrande ljudet och vi skyndar oss att stänga alla förster och dörrar för nu kommer han, gas-mannen. Varje måndag eftermiddag kommer han och försöker gasa ihjäl alla insekter, vilket han i och för sig fixar ganska bra men frågan är till vilket pris. Känns inte särskilt hälosamt...


I väntan på att dimman skulle lägga sig så roade vi oss var för sig; Livia kör den lite mer akrobatiska stilen, Ella fortsätter pysslandet. Mamman finns det ingen bild på men den hade förmodligen föreställt henne sittandes med Ipad:en i knät.



Eftermiddagen avslutades därefter i lekparken.



Utöver detta har dagen innehållit en stor disk, en stunds mamma-storasyster-bebis-lek, en halv saga, lyssnat på barnsånger, sett lite barnfilm, ett telefonsamtal med min mamma, en halvtimmes promenad runt gården och mysigt kvällsfika tillsammans med Jocke. En ganska bra dag med andra ord!

1 kommentar:

  1. Grattis till Ella och hennes första tand! Å sen torde ju den här dagen ha innehållit en del dokumenterande, inladdning av foton och skrivande! Tur för oss, blogg-syrran. Ha det nu så fint! Tjao tjao

    SvaraRadera