söndag 11 september 2011

Lantern festival

Igår kväll tog vi MRT:n (tåget alltså) två stationer till Chinese Garden. Vi träffade Martin och Kaew på deras hawker center (det är deras eftersom de bor alldeles i närheten), vi åt middag och uppdaterade oss om vad som hänt sedan vi sågs senast. Sedan promenerade vi tillsammans till Chinese Garden där det var Lantern festival, eller Mid-autum festival som den också kallas. Har ju varit tvungen att googla lite för att ta reda på vad vi egentligen firade och det är mångudinnan som hyllas. Det var jättemysigt i parken, de hade gjort väldigt fint med upplysta figurer överallt och lyktor hängades från träden. I högtalarna spelades kända låtar i kinesisk tolkning (lät lite lustigt tyckte jag).



Väldigt många gick omkring med lyktor i händerna eller blinkande attiraljer och det ville ju även vi göra. Det fanns ett stort utbud att välja på. Jag köpte mig en söt liten lysande jordgubbe och barnen fick blinkande trollspön. För Martin och Kaew blev det en fisk och en rosa lykta. Jocke ville inte ha, han strålar ju som han är ;)


Det fanns även ett litet område med karuseller och lotterier för barnen. Där blev det naturligtvis ett stopp och vi gick runt och kollade in utbudet innan barnen fick 6 biljetter var. Ella använde alla sina biljetter till lotterier och ankdamm och fick med sig två priser hem. Livia satsade sina biljetter på karuseller.



Ella blev lite besviken när hon insåg att hon inte skulle få åka någon karusell eftersom hon redan använt sina biljetter men hon tog det bra ändå. Är lite avis på Martin och Kaew som får gå på denna mysiga festival även nästa år!

1 kommentar:

  1. Men Ida ni kan ju åka tillbaka nästa höst å hälsa på alla eran nya vänner! Kram kram!

    SvaraRadera